tirsdag 3. august 2010

Avdalen gard - Utladalen

Avdalen er er en liten tur som vi har gått mange ganger, men som nå også får et innlegg her. Vi kjørte fra Hytta mi til Øvre Årdal og videre ca 6km til parkeringsplassen ved Hjellefossen den 1. august 2010. Så gikk vi et stykke (ca 1 km) på folkevegen mot Vetti til vi passerer Avdalsfossen. Folkevegen er 4,8 km lang, er bygd på dugnad av folk i Årdal og stod ferdig i 1976.
Avdalsfossen har et fall på 173 meter og hadde god vannføring etter regnvær de siste dagene. Veien går over flere bruer og elva Utla er grønn og stri blant frodig vegetasjon.
Avdalen gard er fra 1500 tallet, men ble fraflytta i 1962 mye pga forurensing fra industrien i Øvre Årdal. Alle husene er nå resturerte eller bygget opp på nytt. Om sommeren er Avdalen betjent turisforeningshytte der man kan overnatte eller bare kjøpe seg kaffi og vafler :-)
Det er et utrolig fint tun på Avdalen gard og det arrangeres også Fjøsblus her hvert år. Masse blomsterenger og sommerfugler var her også. Thomas har tatt dette bildet a to sommerblomster på en blomst med den gode linsen sin :-)
Her er også sauer, geiter og høner. Zappa og hønene var svært nysgjerrig på hverandre :-)

Det er riktig koselig både ute og inne og i tillegg har de deilige vafler :-)

Videre fra Avdalen kan man gå mot Vårstølen, Gravdalen og over til Fardelen. Man kan også fortsette inn i Jotunheimen via Stølsmaradalen og Vormeli til Skogadalsbøen eller ta tilbake til Vetti. Vi gikk denne gangen bare litt opp i lia for å nye utsikten, markjordbær og blåbær før vi returnerte tilbake til bilen ved Hjelle.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar