lørdag 30. juli 2011

Dyrhaugstindane (store 2147)

Vi var kommet midtveis i vår fire ukers sommerferie på hytta: byggehytte.blogspot.com og siden været denne lørdagen viste seg fra sin aller beste side, måtte vi ta en skikkelig tur. Valget falt på  Dyrhaugstindane i Hurrungane. Fra Nordre Dyrhaugtinden på 2100 moh starter også Tindrerittet der en kjører på ski eller snøbrett ned langs ryggen.
 
Vi brukte ca 1 time å kjøre fra hytta ved Mannsberg via Øvre Årdal og Tindeveien til Turtagrø. Dyhaugstindane ser du her fremst i bildet med Skagastølstindane bak. 
Vi parkerte ved Turtagrø hotell og fortsatte på god sti over broen og innover Skarstølsboten. Vi krysset elven der den er demmet opp og fulgte så skilt mot Skarstøl/ Nedre Dyrhaug
 
Det var en fantastisk sommerdag i fjellet med 18 grader ved Turtagrø og god sikt til alle tindene i Hurrungane samt Jostedalsbreen.
Fra Nedre Dyrhaug gikk vi på mindre tydelig sti i retning toppen. Det var greit å gå, men mye steinur slik det pleier å være når man går i fjellet i denne høyden :-)
 
Thomas var veldig ivrig etter å komme til toppen så det ble mye svetting og lite pauser på veien opp.  Det er viktig å være litt obs når man nærmer seg toppen for det er ikke lett å se når ura slutter og det stuper mange hundre meter rett ned mot Skagastølsvatnet. Jeg ville ikke turt å gått her med dårlig sikt. Utsikten på "toppen" var fantastisk og Store Skagastølstind kalt Storen imponerte som vanlig :-)

 
Egentlig var vi jo ikke helt på toppen da. Dyrhaugstindane var litt lenge oppe, men det er ikke noe for meg å forsøke meg på. Thomas gikk et stykke videre til den nordre toppen 2100 moh, men var fornuftig og snudde når det begynte å bli skikkelig luftig. 
 
Selv om tindene i Hurrungane lett får oppmerksomheten når man står å nyter utsynet på toppen er det utrolig fint å se grønne daler som stuper ned mot Sognefjorden i kontrast til den kritthvite Jostadalsbreen på toppen. Mellom Skagastøls- og Dyrhaugstindane ser vi også den grønne og frodige Utladalen.
 
Man skulle tro at det går raskt å komme seg ned igjen, men i steinura går det dessverre ikke så fort. Etter hvert ble det heldigvis mindre løse stener og mer myk mose og lyng å tråkke på. 
På veien ned ser vi mot vest Soleibotntindane, Autabotentindane samt et glimt av Ringstind. Det kom mer og mer skyer utover dagen, men solen sendte noen stråler mot Storen i det vi gjorde unna det siste stykket ned til Turtagrø.
GPSen viser at vi var 2100meter over havet på det høyeste, vi gikk 15 km, 1234 høydemeter og bruke 7 timer inkludert pauser. Anbefales!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar