lørdag 21. april 2012

Skitur på Hardangervidda

Helgen 13 - 15. april 2012 var det klart for den årlige vintertuen med turtuppene. Marit hadde skaffet seg ny hytte ved Vøringsfossen og det ble helt naturlig å innvie denne fredag før vi fortsatte til Krekkja på Hardangervidda. Vi reiste fredag rett etter jobb og jeg kjørte min nye flotte hyttebil. Ingen problem med 5 damer, ski og store sekker i Skodaen med den kule takboksen :-) 
 
 Jeg glemte kameraet mitt, så mobilbildene her er ikke så mye å skryte av. Gode turminner som må tas vare på er det likevel. Yr hadde meldt vekslende vær og ingen sol. Heldigvis tok de grundig feil og vi startet lørdag morgen i strålende solskinn. Føret var mer vekslende og det var ikke så lett å smøre skiene.
 
 Vi måtte velge enten mellom bakglatte ski eller klabber. Etter å ha gått en stund med klabb og babb foretrakk vi faktisk ski som var glatt i alle retninger.
 
 Vi gikk fra Krossdalen og hadde første stopp på Kjeldebu. Her ble det matpause og vi fikk de siste solstrålene før det skyet over. Etter en stund startet det også å snø.


 
 Etter ca 24 km på ski kom vi frem til Kjekkja. Velkomstkomiteen var en svær Malamut ved navn Tramp. Han var en skikkelig kosehund på 6 år  :-)
Kjekkja er betjent og det var veldig kjekt der. Komikk i damedusjen, god klestørk, deilig mat og god stemning. Det var ganske langt og kaldt til doen, men heldigvis var det klart og vindstille hele natta for de som måtte ut en tur....
 
 Søndag morgen var det på med ski og sekker igjen. Det hadde vært vindstille og stjerneklart hele natten og sol med frokosten, men når vi begynte å gå skyet det igjen til. Vi hadde litt bedre gli denne dagen selv om det hendte at klabbene hang seg på.
 
 Siste del av turen ble det stadig mer snø og økende vind. Kiterene ved Dyranut var sikkert glad for vinden, men vi kunne klart oss uten. Fra Dyranut og bilene i Krosdalen hadde vi sludd og mye motvind i fjeset. Så den siste delen blir nok husket kun som en transportetappe. Totalt var det er kjempeflott tur på ca 25 km :-)
Bilene sto klar og ventet på parkeringen og takboksen på gliset mitt hadde fått lange istapper.
Tusen takk for en kjempeflott tur!

Oppskriften på Anne Martas deilige Kylling med brokkoli

1 grillet kylling
1 brokkoli
1 beger med baconost
1 beger rømme
Legge  oppkuttet kylling og brokkoli i en ildfast form, bland baconost og rømme med litt melk og fordel  over.
Stekes ved 200 grader i ca en halvtime.
Server med båtstekte poteter

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar