onsdag 4. februar 2015

Skitur til Vetle Knipen (1470moh)

Siden jeg har sluttet å oppdatere hyttebloggen, blir det i stedet noen turer fra hytta her på turbloggen :-)
Denne siste helgen i januar fikk jeg med meg mine unge håpefylle, Erlend (25) og Adelheid (24), til fjells på hytta mi ved Mannsberg. Lørdag våknet vi til sol, minus 10 grader og ganske vindstille. Lite minnet om den snøstormen vi hadde gått i kvelden før fra parkeringsplassen og opp til hytta. Vi ble enige om at dette var dagen for en tur på fjellski. Det var år og dag siden de unge hadde brukt slike ski, men nå hadde de lyst på tur i høyden.

 

Bilde av Vesle Knipen (fra Adelheid sin mobil med et merkelig filter..), og kartet med opptrukket ca ruten vi gikk.

Vi hadde som mål å gå til Vetle Knipen en liten topp som rager 1470moh. Vi startet fra hytta og gikk i retning den litt høyere nabotoppen, Søre Knipen eller Store Knipen som den også kalles. Den er et yndet mål for toppturer og det kan du lese mer om her på ut.no: http://ut.no/tur/2.1322/ 

 
Bilder av Adelheid og Erlend med vatnet Torolmen og hyttefeltet på Sletterust nedenfor.

Det var virkelig et herlig skiføre. Passelig mye snø og et lag med mykt pudder på toppen som varierte noe i tykkelse.

 
Bilder fra siste bratthenget med sol på Søre Knipen, og utsikt mot vest og hyttefeltet på Mannsberg.

Vi gikk bratt opp bakken og da er det godt å ha på skifeller. Jeg har nylig vært på skredkurs og selv om det nok var  over 30 grader noen steder, var det ingenting som tydet på rasfare.
Det startet etter hvert å blåse mer, så varmt var det absolutt ikke. Selv ikke solen kan skilte med mye varme denne siste dagen i januar 2015, men fint var det.

 
Bilder av Erlend oppe på flaten, og masten ved Søre Knipen.

Under Søre Knipen flater terrenget mer ut opp mot Mannsbergvatnet. Vi kunne se at den store masten på toppen var dekket med masse is.

 
Bilder av Vetle Knipen til venstre og Søre Knipen til høyre, og utsikt mot Nore Knipen i det fjerne.

Vi fortsatt mot Mannsbergvatnet mellom de to knipene. Etter noen høydemeter til kunne vi skimte de hvite tindene fra Hurrungane stikke opp mellom skyene i nord.

 
Bilder av utsikt mot Hurrungane og Erlend for anledningen som villmarkens sønn :-)

Vi gikk en snartur oppom toppen på Vetle Knipen. Tiltakende vind gjorde at vi kun tok et par bilder og kjørte raskt ned igjen. Det vil si raskt og raskt.... Det var noen år siden de unge håpefulle hadde kjørt nedover bakker med fjellski, men det gikk bedre etter hvert :-)

 
Bilder av Søre Knipen, og hytta i ettermiddagssol.

Nedkjøringen var etter hva jeg mener bare kjempedeilig. Det ble ingen lunsj på turen. Det var såpass kaldt at vi valgte å vente med å spise nisten til vi var tilbake i hytta med fyr på peisen.
En herlig tur og håper vi får mange slike i vinter :-)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar